MX-5 RF съчетава практичността на купе с удоволствието от шофирането на открито.
Снимки Mazda

Червена точка за дизайна на Mazda MX-5 RF

Денислав Стоянов - понеделник, 14-08-2017 - 10:03

Роудстърът спечели най-престижната международна награда за втори път

Роудстърът Mazda MX-5 RF получи най-престижната награда в областта на автомобилния дизайн - Red Dot (Червена точка) в категорията Best of the Best. Уникалният двуместен роудстър с твърд сгъваем покрив повтори успеха на четвъртото поколение на Mazda MX-5 с мек покрив, която спечели същата награда през 2015 г. Престижната награда в този международен конкурс се връчва за вдъхновение и революционен дизайн. По думите на организаторите на наградите, продуктите, удостоени с отличието Best of the Best, са създадени от дизайнери, способни да задават тенденциите в своите области и имащи умението да намират идеалния баланс от качества, стилове и функционалност.

Новата Mazda MX-5 RF не е роудстър в буквалния смисъл на думата, а по-скоро нещо като Targa.

Новата Mazda MX-5 RF съчетава в себе си практичността на купе с удоволствието от шофирането под открито небе, което е запазена марка на роудстъра. Новата версия MX-5 RF все така оставя вярна на ключовата философия Jinba Ittai, което в превод означава единство между коня и ездача. Благодарение на това, Mazda MX-5 успя да се превърне в легенда и стана най-популярният роудстър в историята. „Когато гледам тази кола, си мисля за всеотдайната работа на екипа, която сме положили по време на нейното създаването. Работихме в тясно сътрудничество с инженери и продуктови специалисти. Всеки един от хората, които са имали пръст в създаването на Mazda MX-5 RF, заслужава благодарност за наградата Red Dot”, заяви Икуо Маеда, главен дизайнер на Mazda.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.