Надписът EQ900 на номера не е случаен – в Южна Корея автомобилът ще носи това има, а в Европа ще дойде като G90.
Снимки Hyundai
Hyundai ще прави луксозни модели под нова марка

Genesis G90 нахлува в играта на Mercedes S-класа, BMW Серия 7 и Audi A8

Денислав Стоянов - вторник, 15-12-2015 - 08:05

Първата корейска лимузина глези пътниците с лукс, комфорт и иновации

От десетилетия сегментът на луксозните лимузини е окупиран от германските лидери Mercedes S-класа, BMW Серия 7 и Audi A8. Преди няколко години в играта на флагманите се намеси Jaguar XJ, а последната инвазия идва от Южна Корея с новата луксозна марка на Hyundai, наречена Genesis. Корейците следват примера на Toyota и Nissan, които преди повече от четвърт век отделиха луксозните си модели под марките съответно Lexus и Infiniti. Първият голям луксозен седан Genesis G90, който в Южна Корея се нарича EQ900, ще конкурира най-добрите на пазара премиум автомобили с ултрамодерни технологични иновации, най-високи нива на оборудване, удобство и динамични характеристики. Новият Genesis G90 изглежда стилно, елегантно и величествено, за да може да изгради визуалната идентичност на всеки следващ модел. Отвън силуетът на Genesis G90 внушава сила и мощ с голямата хромирана шестоъгълна решетка, а профилът му е стилен и изчистен, от дългия преден капак до масивната и елегантна задна част, в която правят впечатление издължените ромбоидни светлини.

Отвън силуетът внушава сила и мощ с масивната задна част с издължени ромбоидни светлини.

Отвътре в новия Genesis G90 са съчетани най-добрите ръчно изработени материали, които в комбинация с ергономичните уреди предоставят на пътниците максимално удобство и луксозен интериор. Първокласният комфорт за пасажерите включва първата в света клинично одобрена система „Интелигентна грижа за позицията”, която регулира автоматично седалката, волана, външните огледала и прожекционния дисплей в оптималното положение за тялото на шофьора. Ергономичните седалки за пътниците в Genesis G90 предоставят множество варианти за електронно регулиране и са одобрени от германската Организация за подобряване на ортопедичното здраве на гърба AGR.

В интериора са използвани кожа и дърво, а мултимедийната система е с 12,3-инчов сензорен екран.

Новият Genesis G90 разполага с най-добрите в своя клас характеристики, благодарение на продължителната работа върху показателите за шум и вибрации на автомобила. Моделът е разработван интензивно от екип от 800 души в 4-годишна програма. Всеки детайл от интериора е изработен така, че да допълни ориентирания към човека подход при проектирането на автомобила. Сериозният анализ на ергономията определя позиционирането на контролните уреди на шофьора и комфорта на пътниците, както и развлекателните функции, а материалите в салона са осигурени от най-добрите майстори в света. Комфортът при пътуване и стабилността на пътя в Genesis G90 са оптимизирани от комбинирането на усъвършенствана система 4х4 за задвижване на всички колела H-TRAC с първото приложение на окачването с адаптивен контрол.

Отделните задни седалки се регулират електрически и разполагат с отопление, вентилация и с функция за масаж.

Създателите гарантират, че при управление на автомобила собствениците ще забележат усъвършенстваната динамика на движение. Това е основен елемент за марката Genesis, като разработващите екипи са провели строги експлоатационни тестове на G90 на пистата „Нюрбургринг” в Германия, както и в тестовия център Мохаве в САЩ. Динамичните характеристики на автомобила са резултат от използването на три бензинови двигателя – 3,8-литров атмосферен мотор V6 GDI с мощност от 315 конски сили, 3,3-литров турбомотор V6 T-GDI със запас от 370 к.с. и 5,0-литров V8 GDI с цели 425 к.с. Всички двигатели са комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Топ версията с 5,0-литровия двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди.

Дължината на седана е 5205 мм, широчината е 1915 мм, височината – 1495 мм, а междуосието достига 3160 мм.

Новият Genesis G90 включва технологични иновации като система за сигурност, която обединява авангардни технологии, включително усъвършенстван асистент за управление по магистрала, интелигентен адаптивен круйз-контрол и подпомагаща система за поддържане на лентата. Системата за безопасност намалява значително умората на шофьора чрез комбиниране на редица иновативни технологии.

Представеният в Южна Корея Genesis G90 съвсем скоро ще се продава в родината си.

Представеният преди броени дни в Южна Корея Genesis G90 съвсем скоро ще се продава в родината си. Моделът ще се предлага и на други пазари, включително САЩ, Китай, Русия и страните от Близкия Изток през второто тримесечие на 2016 година. През следващите 5 години на пазара ще бъдат пуснати още пет модела на Genesis.

 
Тагове:  Hyundai