По-интересните елекртически автомобили

Агенция Монитор - понеделник, 28-12-2015 - 14:37

Електрическите автомобили стават доста популярни, благодарение на такива като Tesla. Оказва се, че Елън Мъск няма монопол върху успешните електромобили. Разбира се, Tesla може да има вдигащи се врати, но има изобилие от интересни екологични машини.

 

Renovo Motors Coupe

Renovo определя себе си като първата американска изцяло електрическа суперкола, при това не само географски, но и стилово. Това е първия и засега единствен модел на марката, Coupe. То не само изглежда американско, но и шасито е предоставено от марката Shelby от чийто американски спортен автомобил печели Льо Ман през 1964 г. е вдъхновил Renovo.

Това, което липсва в Coupe е шумния мощен двигател, но мощност не липсва. Coupe разполага с 500 конски сили и 1000 Нм въртящ момент. Това означава, че то може да ускори от 0 до 100км/ч за под 3.4 секунди, което го прави най-бързият сериен електрически автомобил със задно задвижване. Ускорението не е единственото бързо при Coupe. То може да бъде бързо заредено за 30 минути и напълно само за пет часа.

 

 

 

 

 

Morgan EV3

Британският Morgan EV3 е с класическия за марката странен дизайн. Той е базиран върху Morgan 3 Wheeler, който беше предаставен отново през 2011 г. Вместо двуцилиндров бензинов двигател от мотоциклет отпред, EV3 се задвижва от 45 кВт електрически мотор, който задвижва задното колело. Morgan EV3 ще бъде с пробег от приблизително 300 км.
Въпреки това, че всичко зависи от това как се управлява. Няма да може да се тества тази екологична триколка преди да бъде купена, защото Morgan ще ги продава само по поръчка. Това означава, че трябват повече британски лири и любов към природата, като слънце, дъжд и вятър, защото няма покрив.

 

 

 

 

 

Audi R8 е-Tron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето електричеси автомобил от марка, която е позната. Audi направи изцяло електрическа версия на своя суперавтомобил R8. Въпреки, че споделя същия екстериор и интериор, като на най-новото R8 с V10 двигател, това е изцяло електрическо.
По-конкретно, електрическите му двигатели произвеждат 340 кВт, около7.5 пъти повече от Морган, които ускоряват автомобила до 100км/ч от място за 3.9 секунди. По-впечатляващо от ускорението е, че може да измине 450 км. С едно зареждане. R8 е-Tron е заел своята електрическа задвижваща система на очаквания Volkswagen Microbus на CES 2016.

 

 

 

 

 

 

Tesla Model X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не може да има списък с готини електромобили без Tesla. И това може би е най-интересния. Това е Model X и както споменахме, има вдигащи се врати. Има и още много с какво да се похвали. Модела P90D за $142,000 е базов, но може да развие 100 км/ч за 3.2 секунди, като в същото време запазва пробега си от 400 км.

В интериора, собствениците ще бъдат възхитени от панорамното предно стъкло, големия подобен на таблет сензорен екран в централната конзола и вратите, които се отварят, когато собственика се приближи. Tesla също се хвали, че Model X е най-безопасният SUV произвеждан до сега, с конструкция толкова здрава, че счупи част от оборудването при тестване. Ако това не е достатъчно, Tesla също са включили изключително сигурната HVAC система с бутон за режим за зещита от био оръжия (Bioweapons Defense).

 

 

 

 

 

Honda CR-Z SH-AWD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е единствената кола в този списък, която не можете да си купите. Да, можете да си купите Honda CR-Z хибрид. Тази, обаче, няма бензинов двигател. Вместо това, всяко колело се задвижва от собствен електрически мотор. С четири двигателя, способни да предоставят 100% от техния въртящ момент при нула обороти, CR-Z прототипа е наистина много бърз и може би показва бъдещо изцяло електрическо супер управление с задвижване на четирите колела (SH-AWD).

Бързината на CR-Z бе подкрепена от постигнатото време при изкачването на планината Пайкс Пийк по-рано тази година. С големия спойлер отзад, стигна до върха на планината за 10: 23.829 минути. Това време позволи да вземе първа награда в клас Exhibition, като това е само минута повече от най-доброто време спечелило тази година.