През 2018г.

Чистият въздух приоритет № 1 за София

МАРИЯ НИНОВА - четвъртък, 26-10-2017 - 14:44

Основната задача, която ще залегне в бюджета на София за 2018 г., ще бъде борбата с мръсния въздух. Това обяви кметът на града Йорданка Фандъкова след заседание на Столичния общински съвет. „Най-важната тема за нас е екологията, чистота на въздуха и околната среда и всички останали приоритети се включват в изпълнение на тази задача – транспорт, транспортна инфраструктура и образование“, каза Фандъкова. Тя припомни и мерките, които вече взима общината за подобряване на качеството на въздуха – закупуването н анови 120 автобуса на природен газ, на 20 електробуса и новите 13 нови трамвая, които ще се движат по линия 5.
Фандъкова обясни, че в момента се провеждат разговори за приоритетното разпределяне на парите на столицата, както и инвестиционната програма и конкретни мерки. Градоначалникът заяви, че районните кметове имат своите планове за изграждане на улици, площади, детски площадки, градини и училища. Кметовете са готови с проекти за детски градини в кварталите „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“. „Започнахме и строителство на нова училищна база – предстои да довършим разширението от първия етап на Първа езикова гимназия например, ще строим и физкултурни салони и спортни бази“, уточни тя. Фандъкова е категорична, че при разпределение на парите темите за социалните дейности и културата няма да останат по-назад.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.