„Информационно обслужване“ ще прави сайта за БГ председателството

Агенция „Монитор“ - четвъртък, 21-09-2017 - 15:57

„Информационно обслужване” АД ще разработи сайта на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от ресорното министерството. От години това е фирмата, която обработва и данните от гласуването на национални избори у нас. Тя била единственият кандидат за изпълнител по обявената от министерството обществена поръчка за изработка на сайт за председателството, което страната ни ще поеме в началото на следващата година.

Това беше нова тръжна процедура, тъй като първата се провали. Тогава и тримата участника, сред които и „Информационно обслужване“, не отговаряха на заложените критерии. След промяна в условията сега фирмата е успяла да ги покрие.

Общата предложена цена за цялостно изпълнение – 69 900 лв. без ДДС, не надхвърля определения финансов ресурс от 70 000 лева без ДДС, уточниха от министерството. „Информационно обслужване“ АД е посочила като срок за изпълнение на проекта 20 календарни дни от подписване на договора.

Порталът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството. Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа. Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.