Посещението на забълекаря в детска възраст създава здравословни навици
Yandex
Профилактика

Преглеждат безплатно зъбките на 30 000 малчугани

Монитор - сряда, 20-09-2017 - 16:44

360 зъболекари в цялата страна ще преглеждат безплатно зъбките на над 30 000 деца, съобщгиха от Сдружението на българските зъболекари. Целта на кампанията, която е организирана от сдружението и голяма германска верига за козметика е да образова родители, педагози и деца за ползата от правилна устна хигиена още от най-ранна възраст, с появата на първото млечно зъбче.

Първите 25 000 талона за безплатен стоматологичен преглед ще бъдат раздадени в периода 5-18 октомври от стоматолози, както и пакет подаръци „Веселите зъбки“, включващи четки и пасти за зъби.Талоните за безплатен стоматологичен преглед ще могат да се използват до 31 декември 2017 година.

Други 5 000 пакета с талони за преглед и подаръци ще получат децата от 10 детски градини.

Всяко четвърто хлапе у нас има поне един изваден зъб заради пропуснало лечение навреме, показват данни от проучване.

Всеки младеж между 20 и 22 години има поне два извадени, а при навършване на 60 години българинът е без 17 зъба, сочат още данните.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.