Honda показва компактния кросоувър HR-V

Денислав Стоянов - петък, 23-10-2015 - 09:49

Третото поколение на Jazz пристига в България специално за изложението

Нажежен до червено е щандът на японската марка Honda на тазгодишното изложение на автомобили в София. На него има изложени две ключови премиери за България - напълно новият компактен кросоувър HR-V и новият компактен градски модел Jazz. За първи път пред българската публика са представени и обновените модели Civic и CR-V.

 

Най-голям интерес на щанда на Honda на автосалона предизвиква изцяло новият компактен модел HR-V. Той представлява уникален кросоувър с атрактивен дизайн, големи възможности за трансформация и удобство на вътрешното пространство, съчетани с динамично пътно поведение и ефективно задвижване. Новият градски кросоувър HR-V се предлага с избор от два двигателя – ефективния бензинов мотор 1.5 i-VTEC с мощност 130 к.с. и икономичния турбодизелов агрегат 1.6 i-DTEC със запас от 120 к.с. Двигателите са съчетани с 6-степенна механична трансмисия, а за новия 1.5 i-VTEC се предлага и с безстепенна автоматична трансмисия CVT. И двата двигателя имат режим ECON и система старт-стоп, които намаляват разхода на гориво и помагат за минимизирането на емисиите на CO2 до 104 г/км.

 

Третото поколение на  Honda Jazz пристига в България специално за изложението. Автомобилът изпъква със смели решения, още по-изискан външен дизайн и интериор с ненадминато вътрешно пространство и гъвкавост. Новият Jazz запазва класическия силует на модела, но се отличава със съвременен стил, включително с мощно ново лице и със стилни линии. Новият Jazz е оборудван с ефикасен 1,3-литров бензинов двигател. Пакетът асистиращи системи работи с камера и радар и е в основата на цялостен списък от нови съвременни технологии за безопасност, които се въвеждат в новата гама на Honda през 2015 година и ще могат да се разгледат не само в големите представители на марката Civic и CR-V, но и в компактния градски модел Jazz.

 

Останалите новости на щанда са представените пред българска публика през април тази година обновени версии на кросоувъра Honda CR-V и хечбека Honda Civic. Подобрения в четвъртото поколение на CR-V са го направили още по-привлекателен. Основните отличителни характеристики на CR-V включват нов 1,6-литров турбодизелов двигател и 9-степенна автоматична трансмисия, благодарение на които е постигнато безпрецедентно съотношение на мощност към разход на гориво. Моделът е с усъвършенствано окачване с оптимизирани характеристики за шум и вибрации за по-прецизно и същевременно динамично шофиране. Моделът Honda Civic се радва на напълно освежен дизайн. Както Civic, така и комбито Civic Tourer са с подобрен дизайн на предницата с нови фарове с интегрирани дневни светлини и нова предна броня. Хечбекът Civic е с нови задна броня и странични прагове, черен заден спойлер и комбинирани задни LED светлини. Обновеният Civic е с просторен интериор и багажно отделение с ненадминат обем от 477 л при хечбека и 624 л при комбито.

По време на изложението в София своята премиера в гамата модели на щанда на Honda прави изцяло новата аудио-информационна система Honda Connect. Системата предлага удобно управление и комуникационни възможности по време на пътуване, а основните функции включват AM/FM, DAB и Internet Radio, Bluetooth интерфейс, навигация в Интернет, сателитна навигация и камера за задно виждане при паркиране. Honda Connect е съвместима с Android 4.0.4 и позволява да се използват популярните начини за управление – докосване и плъзгане с пръсти върху 7-инчовия сензорен екран. Новата система Honda Connect е стандартна за новите модели HR-V и Jazz, както и за представените наскоро Civic и CR-V.