Инспекцията е заради получени сигнали за незаконно изграждане.
МОНИТОР
По разпореждане на министърът

Проверяват за строежи „Офицерския“ плаж на Варна

Агенция Монитор - вторник, 07-03-2017 - 17:42

Започва проверка за строителство на а плаж „Офицерски-изток“ във Варна. Инспекцията се прави по разпореждане на служебния министър на туризма Стела Балтова, съобщиха от ресорното ведомство. В информацията се уточнява, че служители от дирекция „Управление на морските плажове“ ще проверят на място сигнал за строителство и в случай на установени нарушения ще бъдат предприети законосъобразни действия.

Извършената до момента инспекция по документи сочи, че за ивицата има сключен договор за наем от 13.06.2016 г. с наемател „Теменуга 2014“ ЕООД, представлявано от Александър Александров. Съгласно споразумението стопанинът има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене, на база одобрената от министъра на туризма специализирана схема за преместваемите обекти и търговската площ.

За плажа има одобрена от министъра на туризма на 22.07.2016 г. схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ, отговаряща на всички нормативни изисквания.

Разрешението за поставяне върху територията на морския плаж се издава от главния архитект еднократно за срока на наема и е валидно до изтичане срока на наема или до промяна на схемата и одобряването й по реда на Закона за устройство на черноморското крайбрежие.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.