МОНИТОР
НАП СЪКРАЩАВА 250 СЛУЖИТЕЛИ

Акцизните данъчни ще дебнат и на браздата, и в бара

Агенция Монитор - петък, 13-04-2018 - 16:54

Данъчните, които се занимават с фискален контрол и акцизни стоки вече ще следят и малките търговци. Това се налага след като НАП реши да съкрати 250 служители от звено „Оперативен проверки“ от 1 май, съобщиха от приходната администрация.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров обясни за „Монитор“, че целта на съкращенията е да се подобри ефективността на работата, както и да се намалят корупционните рискове. Допълнително влияние оказало и арестите на 20 служители от отдела, от които 11 са с повдигнати обвинения за организирана престъпна група. По думите му 150 души ще бъдат назначени допълнително във „Фискален контрол“, тъй като данъчните там си вършели по-добре работата и откривали повече нарушения, отколкото колегите им, които извършват оперативни проверки.

Решението на НАП е предизвикало недоволството на заетите в отдела, които излязоха с протестно писмо с настояване за запазване на функциите и работните места на всички служители и за увеличение на заплатите. В протестното писмо се отправя питането „защо не беше закрита дирекция „Фискален контрол” след публичния разстрел на началник от същата структура, в чието жилище са открити стотици хиляди левове и евро и са събрани доказателства от полицията, че същият е участвал в корупционни схеми?"

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.