ЦИК обяви официално имената на новите депутати

Агенция Монитор - петък, 31-03-2017 - 20:36

Централната избирателна комисия обяви официално имената на кандидатите за депутати, избрани за народни представители в новото 44-то Народно събрание (пълен списък четете тук). В списъка обаче хората, избрани в два района, са записани и от двата, защото все още тече срокът, в който трябва писмено да обявят до ЦИК откъде точно ще са народни представители. Срокът е еднодневен и започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано. В случай че кандидатът не подаде писмено заявление, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Както вече Агенция "Монитор" писа, всеки шести депутат влиза в НС с преференция. Как точно правото да пренареждаме кандидатите за народни представители се отрази на крайната подредба виж тук.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.