Сметната палата отказа да завери отчета на Софийския университет

СУ платили в брой за вила на морето (ОБНОВЕНА)

Агенция Монитор - понеделник, 17-07-2017 - 11:21

От вуза обясниха, че са взели мерки за по-добра работа на счетоводството

Сметната палата отказва да завери финансовия отчет на Софийския университет за 2016 година, съобщиха от институцията.

Годишният финансов отчет не дава вярна и честна представа за финансово състояние и имущество на Софийския университет към 31 декември 2016 г.“, обясняват от Сметната палата. Констатирани са нарушения на разпоредбите на Закона за ограничаването на плащанията в брой. Сред тях са плащане в брой на недвижим имот - вилна еднофамилна сграда в гр. Черноморец, на стойност 58 725 лв., както и изплащане на служебни аванси над 10 хил.лв.

„В Университетското издателство с печатница в края на всеки месец касовата наличност е предоставяна на материално-отговорното лице като служебен аванс без документална обоснованост. В първия ден на следващия месец сумата е възстановявана в касата. По този начин е избягвано задължителното й внасяне по банковата сметка“, обясняват още от Сметната палата.

Oчаквайте подробности!


 


 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.