Haval идва в Европа през България

Денислав Стоянов - неделя, 25-10-2015 - 13:40

Три луксозни кросоувъра показа марката на изложението

Тазгодишният Автомобилен салон София 2015 се превърна в сцена за европейската предпремиера на китайската марка за луксозни SUV-та Haval. Азиатската марка е собственост на китайската компания Great Wall Motors, но се обособява като самостоятелна през 2013 година. Нaval има със собствена философия, ценности и стандарти за производство, които да удовлетворят значително по-високите изисквания на потребителите към автомобилите. Автомобилите Haval взимат от Great Wall доказаните технологии в производство на автомобили 4х4 и го комбинират със стилен европейски дизайн, дело на дизайнера Пиер Льоклер, качествени материали и съвременни системи. Първата цяла година за марката Haval е много успешна, за което свидетелстват продадените общо 519 418 автомобила за 2014 година само в Китай. В момента всъдеходите с марката Haval се предлагат на азиатския и южноамериканския пазари, а също така в Русия и Австралия. Предпремиерата в България включва малкия кросоувър Н1, компактния Н2 и високопроходимия модел от D-сегмент Н6 Coupe.

Най-новото попълнение в гамата на Haval е малкият кросоувър Н1, който е най-малкият представител в своя сегмент с големи възможности и проходимост в малка опаковка. Със своите впечатляващи размери – дължина от 3,90 м, широчина 1,73 м, височина 1,62 м и междуосие 2,46 м, Haval Н1 е компактен за придвижване в големия град и в същото време предлага пространство за 5 пътника. Компактният кросоувър се отличава със стилен и динамичен дизайн.

Допълнителен акцент в екстериора на автомобила придават синкавите предни светлини, алуминиевите 16-цолови джанти с оцветени в червено спирачни апарати, както и комбинираните светодиодни задни светлини. Интериорът е проектиран с внимание към всеки един детайл и създава ексклузивно усещане за сетивата. Задвижването е на предните колела, осъществява се от 1,5-литров атмосферен бензинов двигател с мощност 97 к.с., а скоростните кутии са 5-степенна механична или 6-степенна автоматична. Изчистеният дизайн на каросерията и салонът предоставят допълнителни възможности за персонализация на автомобила.  

Вторият по големина модел в гамата на Haval е компактният градски кросоувър H2. Пропорциите на автомобила и неговият дизайн с изчистени линии го превръщат в предпочитаният градски автомобил. Моделът е оборудван с типичната за новите модели на марката хромирана решетка на радиатора, предни светлини с LED секция и изпускателна система с две тръби. H2 е първият автомобил на марката, който предлага много възможности за персонализация.

Сред тях са избор между няколко двуцветни комбинации на купето и възможността сами да определените вида на алуминиевите джанти, цвета на спирачните апарати, дизайна на предната решетка, както и да определите част от детайлите в интериора. Салонът демонстрира ергономичен дизайн и богато оборудване, в което влизат множество системи, подсигуряващи сигурността и комфортна на пасажерите. Моделът Haval Н2 се задвижва от 1,5-литров бензинов турбомотор с мощност 150 к.с., предаващ тягата към предните или към четирите колела чрез 6-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Най-вълнуващият модел в гамата на Haval е кросоувърът със спортна насоченост H6 Coupe, който съчетава динамично излъчване и елегантната изящност. Моделът H6 Coupe съчетае в себе си страстта към високите скорости с красотата и удобството от шофирането. Автомобилът интегрира характеристиките на спортен автомобил и градски SUV. Спортният и неукротим дух на автомобила се подсилва от новия 2,0-литров бензинов двигател с директно впръскване и турбокомпресор, както и от новата 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител от Getrag.

Компютърно контролирана адаптивна система за двойно предаване 4х4 позволява постоянно и сигурно задвижване на автомобила при всякакви пътни условия и терени. Оборудването включва система за безключов достъп, круйз-контрол, мултимедийна система и навигация, както и интелигентни конфигурации за комфортно пътуване.