Чистят Варна от 1000 изоставени трошки

Добромир Радушев - понеделник, 13-11-2017 - 15:36

Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ започва акция по разчистването на близо 1000 трошки от улици, паркинги и градинки във Варна, съобщи шефът на Младен Иванов. Екоинспектори ще обходят града и ще маркират изоставените стари коли със специални стикери.

Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години. Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба коли ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип „паяк“ на общинския паркинг за репатриране на автомобили в Южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там ще могат да останат до три месеца, като през този период собствениците им ще могат да си ги приберат, след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани на лицензиран оператор за разкомплектоване.

От 2014 година до сега служителите от звеното за репатриране на излезли от употреба МПС към общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ са изготвили констативни протоколи за 1148 стари коли, от които 131 вече са репатрирани на общинския паркинг. От дружеството са обявили и телефони за контакти и сигнали от варненци за излезли от употреба МПС, които задръстват улиците и паркингите край домовете им и подлежат на репатриране или разкомплектоване.    

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.