Отмъкнаха ауди за 12 бона в Кюстендил

Северина Иванова - вторник, 19-01-2016 - 11:38

Втора кражба на автомобил е заявена в полицията в Кюстендил в рамките на по – малко от седмица. Този път изчезна лек автомобил „Ауди“, чиято цена е над 12 хил.лв.

Кражбата е заявена в полицията вчера сутринта, като най-вероятно деянието е осъществено през нощта, коментираха запознати със случая.

Ауди - то е откраднато от кюстендилския квартал „Запад“, където собственикът живее. Ставайки сутринта за работа, той установил че колата я няма на мястото, където я оставил. Веднага е подаден сигнал на тел.112.

Предприети са незабавни издирвателни мероприятия. Собственикът на автомобила не е криминално проявен, уточниха още от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил.

В края на миналата седмица /15.01.2016 г./ беше откраднат и лек автомобил „ДЕУ“ от паркинг в кюстендилското село Лозно. Само няколко часа по – късно автомобилът беше открит изоставен в района на Радловци.

„Най-вероятно колата е открадната и по – късно, след като свършило горивото, е изоставена. Възможно е крадците да са искали да прикрият по този начин друго криминално деяние“, коментираха запознати със случая.

Не бяха малко и посегателствата над автомобили в кюстендилския квартал „Запад“. Там на няколко пъти в рамките на месец коли осъмваха с изпочупени стъкла.