Gvido променя четенето на ноти

Агенция Монитор - вторник, 09-05-2017 - 12:37

Таблетите се използват навсякъде, дори от музиканти по време на репетиции, но въпреки удобството, което предоставят съществуват и някой компромиси в сравнение с отпечатаните нотни листове.

За това, японската компания Terrada Music Score Co. се постара да създаде най-добрата електронна алтернатива на нотния лист.
Gvido Tokyo е с размерите на стандартна папка и разполага с два 13-инчови екрана с електронно мастило и съвместимост със сензорна писалка Wacom.

Това означава, че може да показва наведнъж две нотни ръкописни страници с размер A4, върху които може да се правят поправки или пишат бележки, точно както върху хартиен лист и да се съхраняват в устройството или на облака чрез Wi-Fi или Bluetooth.

Страниците може да се сменят, по време на изпълнение, като се докосват краищата на устройството или да се използва Bluetooth педал, за да останат двете ръце на музиканта свободни. Няма го шума от страниците, който да наруши изпълнението или възможността да бъдат разпилени страниците.

Gvido Tokyo разчита нотите в PDF формат и позволява създаването списък с желаните произведения, осигурявайки лесен достъп до нотите на сцената. Вградената батерия и дисплеят с електронно мастило с ниска консумация на енергия означава, че би трябвало батерията да издържа няколко дни между зарежданията.

Единствено цената от $1.600 не би се харесала на повечето музиканти, на които ще са необходими доста изпълнения за да го притежават.

 

Gvido е специално създаден инструмент за музиканти, който има само едно предназначение, но ще бъде високо ценен продукт от по-заможните музиканти.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.