Пациентката от Великобритания се е свързала по телефона с проф. Ставрев (на снимката), след което е пристигнала в УМБАЛ "Св. Георги"
Снимка: УМБАЛ "Св. Георги"

66-годишна британка избра за лечение болница в Пловдив

Ели Крумова - понеделник, 13-11-2017 - 14:47

В родината си трябвало да чака 6 месеца за поставяне на изкуствена става

66-годишна пациентка от Великобритания избра пловдивската университетска болница „Св. Георги”, за да й бъде поставена изкуствена тазобедрена става. Жената научила от интернет за по-кратките срокове за извършване на такава интервенция и за по-добрите възможности и се обадила на шефа на Клиниката по ортопедия проф. д-р Владимир Ставрев. Обяснила му, че във Великобритания трябвало да чака половин година, за да й бъде поставена тази става, а у нас това се случвало в пъти по-бързо. Така пациентката пристигнала в Пловдив. След като се свързала с проф. Ставрев двамата уточнили приемането й в УМБАЛ „Свети Георги“ и заплащането за лечението. Тъй като пациентката има Европейска здравна карта, лечението й в България е на принципа на клиничните пътеки, по които се приемат родните пациенти, уточни проф. Ставрев. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.