Медиапул чете анализа на синдиците като дявола Евангелието

Агенция Монитор - петък, 10-02-2017 - 19:35

     Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Присъдружният сайт на „Икономедиа“ „Медиапул“ чете анализа на синдиците на КТБ за проблемните активи на банката, както дяволът чете Евангелието. Още в подзаглавието „Медиапул“ държи да прокара линията, че документът е несериозен, тъй като се базира на „публикации в медиите“. Неколкократно това твърдение е посочено в ироничен контекст в материала, за да се пропагандира опорната точка, че информацията е недостоверна. В същото време се оспорва твърдението на синдиците, че ТЦ-ИМЕ е свързана с Цветан Василев и се посочва, че е под контрола на Делян Пеевски, като за доказателство е дадена... публикация в „Капитал“. Значи когато „публикациите в медиите“ не им изнасят, са недостоверни, но когато идват от правилните медии, част от фабриката за фалшиви новини, те безспорно са крайна инстанция. Бившата служителка на Костов Стояна Георгиева, която е издател на „Медиапул“, няма етичен проблем и публикациите в сайта й да се позовават на твърдения на банкера беглец, когато те изненадващо съвпадат с опорните точки във фалшивите новини, които разпространяват.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.