Глобиха 23-годишен шестокласник за бебе на 15-годишна

Галя Петрова - понеделник, 13-11-2017 - 17:26

Мъж на 23 години от Вълчедръм е признат от съда за виновен, за това че си взел за булка непълнолетно момиче и му направил дете. Младият мъж е ученик в 6-ти клас в ОУ „Иван Вазов“ село Ковачица, къдете учи вечерно.

Заради чистото съдебно минало на Б.С. и най-вече за това, че полагал грижи за детето, мъжът отървал затвора и се разминал с минималното административно наказание – глоба от 1000 лв. Най-вероятно понеже е безработен, тези пари никога няма да бъдат събрани, коментират адвокати.

„Шестокласникът” си харесал ненавършилата 15 години мома И.Н. и заживял с нея на съпружески начала от началото на април 2016 г. Родителите на двамата били съгласни и младото семейство преживявало в дома момчето.

От тяхното съвместно съжителство на 14 януари т.г. им се родило момче, а случаят стигнал до социалните служби, които подали сигнал в прокуратурата. Младият татко се признал за виновен. За деянието го чакал затвор до 2 години или пробация, но магистратите го освободили от наказателна отговорност, тъй обвиняемият е млад човек с чисто съдебно минало, а бебето се отглеждало в семейна среда от родителите си с помощта на бабите и дядовците.

Десетки са делата за незаконни съжителства на мъже с малолетни и непълнолетни момичета, които в повечето случай бързо стават майки в Ломско. Наказанията, които се налагат на съпрузите на невръстните булки са условни или глоби, защото ако бъдат пратени в затвора, семействата им, затънали и без друго в бедност, ще останат съвсем без подкрепа и издръжка, коментират магистрати.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.