„Медиапул“ чисти имиджа на тартора си на гърба на Меричлери

Агенция Монитор - сряда, 05-04-2017 - 20:18

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Дори не наглост, а чиста проба цинизъм е да чистиш имидж на гърба на трагедия, предизвикана не от друг, а от ментора ти. Именно това обаче прави „Медиапул“ с любезното съдействие на едно радио, ползвател на грантове от Соросовото „Отворено общество“ заедно с Фондация „Капитал“, за да излъска затъналия в калта образ на тартора си – разградския олигарх Иво Прокопиев. Изданието пусна обширен материал от Меричлери, в което жители на загробеното от „Каолин“ курортно градче твърдели: „Живи сме, не умираме от рак и не пием отровна вода“. И – видите ли, се удивлявали на твърденията, че мината, която предприятието получава на концесия през 2009 г., е отровила с арсен водата на Меричлери. За да е ясно доколко подобни репортажи са истина, припомняме факти, дадени не от друг, а от здравните институции. Според данни на Регионалната здравна инспекция, публикувани през 2012 г., 903 от всичките 1381 пълнолетни към онзи момент жители на града (в момента те са по-малко), са със заболявания. От тях 24-ма са били с „новообразувания“ - тумори, 9 със заболяване на кръвта – левкемия, а 130 имат проблеми със сърцето. Според Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково за 2011 г. новорегистрираните заболели от левкемия за областта са били 12, за 2010 г. са били 22-ма, а за 2009 г. – 20 души. Към 2012 г. коварната болест е взела 3 жертви, а от 2010 г. водата на Меричлери е забранена за пиене заради – забележете – наличието на арсен 3 до 4 пъти над нормата. Изводите оставяме за вас.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.