Прът за ОФ-то на подсъдни олигарси

Иван Тропанкев - четвъртък, 26-10-2017 - 17:49

На зло куче, здрав прът, е казал народът. В тв изява лидерът на СДС Божидар Лукарски ясно и съвсем навреме каза, че няма да има обединение с провалилите се политици като Христо Иванов и Атанас Атанасов, полегналите на разследвани и подсъдни олигарси. През последните дни двамата усърдно перат имиджа си с коминтерновски фантасмагории за “диктатура на закона”. Гаврят се и с паметта на Апостола, обявявайки, че ще създадат “национално освободително движение”. Няма да коментираме, че намесата на политици в независимата съдебна власт е противоконституционно, но не може да не обърнем внимание, че премяната им цели единствено да обслужи интересите на техните патрони.

Напъните на един файтон хора, разбира се, са смешни. Но номерът с обединяващото ОФ, прилаган нееднократно, трябваше да бъде разкрит своевременно, а лъжите им да бъдат разобличени. Всъщност едва ли някой би се излъгал и повярвал на протежетата на тези, които създадоха, фалираха и разграбиха КТБ. Неслучайно Иванов е известен като Пинокио, заради патологичната му способност да заблуждава, а Атанасов като интригантът, който трябва спусне любимата на Иван Костов синьо-червена мъгла. Откъдето и да го погледнеш, това си е оправдание на доверието на менторите, за да се заслужат сребърниците.

Иначе е разбираемо излъганите от тях избиратели да търсят начин за обединение. Но то не може да стане с обременени от криминалния преход лидери. Нито пък облажилите се от него клиенти на правосъдието, могат да се измъкнат от заслуженото възмездие.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.