Автор: Крум Стоев

Борисов дали вижда Прокопиев в огледалото?

Назаем от “Телеграф” - четвъртък, 01-02-2018 - 18:43

„Телеграф“ винаги съобщава новините без компромиси, колкото и да ги боли от това от Фабриката за фалшиви новини. Когато българският премиер без значение как се казва (макар и в последните 10 години името да е предимно едно и също) направи нещо положително, ние го съобщаваме на нашите читатели. Както например в днешния ни брой, когато информирахме, че Бойко Борисов е участвал във форум за Западните Балкани в Брюксел и е отстоял позицията страните от региона да бъдат приети в ЕС. Събитие, което увеличава международния авторитет на България. Когато преди дни Борисов заведе свои министри на крака на форум с платен вход, организиран от обвиняемия олигарх Иво Прокопиев, ние съобщихме, че по този начин премиерът легитимира не само разпространението на фалшиви новини, което е патент на медиите на Прокопиев. Беше легитимирана връзката на този съмнително забогатял (както твърди Комисията по конфискация, а съдът потвърждава) бизнесмен с властта. В същото време президентът Румен Радев предпочете да се срещне с представители на международна научна организация, вместо да официализира опитите на Прокопиев за пореден път да се усуче около управляващите. Ние съобщихме и това. Посочихме и как манипулациите за това, че Пеевски има отношения с Борисов, окончателно рухнаха. Ако утре получим доказателства, че някой от висшите държавни чиновници е направил нещо укоримо, обслужвал е олигархични кръгове и т.н., пак ще го съобщим. Защото нашата работа е да информираме хората. Не да манипулираме обществото, да оказваме натиск или да разпространяваме пропаганда.

Когато преди близо 2 години Бойко Борисов беше в Лондон, „буден младеж“ от публиката го попита дали вижда в огледалото Делян Пеевски. Въпросът беше широко тиражиран от медиите на Прокопиев. После се оказа, че младежът е активист в партия „Дай, България“, в чието създаване лично участва самият Прокопиев.

Сега ние от „Телеграф“, без да се крием зад подставени лица и псевдограждански организации, питаме дали, когато Бойко Борисов излизаше от форума на „Капитал“, в отражението на луксозната огледална врата на хотел „Балкан“ вместо своя образ не видя този на Иво Прокопиев?

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.