Майката на Георги е неотлъчно до сина си в болницата в Пловдив
Авторът и Фейсбук

Оперираха по спешност пребития от роми в Смолян Георги

Ели Крумова - неделя, 09-07-2017 - 08:20

Младият мъж няма здравни осигуровки, семейството му моли за помощ

Пребитият от двама роми в Смолян Георги Кадиев бе опериран по спешност в нощта срещу неделя в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Състоянието на 27-годишният мъж след операцията е стабилно. Причината да се наложи спешната хирургическа интервенция е бил хематом в мозъка.

На 6 юли около 13 часа до ученическия пансион над Строителния техникум в смолянския квартал Георги Кадиев бил нападнат от двама роми. Единият от нападателите му бил обучаван от майката на Георги във фирмата, в която жената работи. „Много жалко, че го познавам това момче, но те и двамата са си такива – агресивни”, казва майката Мария Камбурова, която е неотлъчно до болничното легло на сина си.

Георги три пъти е вадил кръста на Богоявление в Смолян

Ромите удряли с колове Георги по главата и според майка му един сантиметър само по-наляво и ударите са щели да попаднат в слепоочието на сина й и да го оставят на място. Скандалът в Смолян станал заради 15-годишно момиче, което Георги Кадиев с прякор Гейзера, защитил от двамата роми. След първото спречкване, в което той спасил девойчето, ромите се върнали, въоръжени с колове и го нападнали втори път. 27-годишният смолянчанин бил прегледан в смолянската болница, откъдето преценили, че състоянието му е тежко и го транспортирали до Клиниката по неврохирургия в Пловдив. Георги е с фрактура на черепа и с второ счупване на базата на черепа, съобщиха от Клиниката по неврохирургия.

Георги дължи около 1000 лева за здравни осигуровки, а след като бъде изписан от болницата, ще се нуждае от още средства за възстановяване и рехабилитация.

 

Банковата сметка за помощ на Георги е на името на неговия брат Филип:

Експрес банк Смолян

BG89TTBB94001527557306

Филип Атанасов Камбуров

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.