Пастир застава пред Темида за зверско убийство

Христо Христов - четвъртък, 19-05-2016 - 11:57

64-годишен бивш пастир ще застане пред Темида по дело за зверско убийство, извършено през нощта на 2 срещу 3 април 2014 г. в местност край боляровското село Странджа.

Ангел Пасков ще отговаря за смъртта на свой колега, с когото заедно пасяли стадо кози. Двамата мъже получавали за труда единствено подслон, храна, вино и цигари. Собственикът на стадото ги наел, докато обикаляли контейнерите из Бургас в търсене на отпадъци, за да изкарат насъщния си.

40-годишната жертва К.М. бил роден в село Свирчево, община Антоново, но от години не живеел там. Той бил наета през декември 2013-а, а убиецът започнал да се грижи за животните два месеца по-късно.

След като двамата заживели в стопанството, между тях започнали спорове, които прераствали в сбивания. Проявата на агресия често била провокирана от интриги, създавани от Пасков, който твърдял, че пострадалият не желае да работи и не се справя със задълженията си.

На 2 април 2014 г. през деня К.М., както обикновено, изкарал козите на паша, а Пасков останал да оправя кошарата. Същата вечер двамата пастири изпила голямо количество алкохол и жертвата, във видимо нетрезво състояние, излязла на открито.

Под въздействие на изпитото и видимо ядосан от поведението на колегата си, Пасков му нанесъл няколко удара с дъска по главата, след което захвърлил тялото в стар кладенец.

На въпросите, задавани в последствие от собственика къде е помощникът му, отегчено заявявал, че най-вероятно е избягал и се е върнал към някогашния си живот на клошал.

Трупът бил намерен чак на 24 март 2015 година, когато кошарите били закупени от нов собственик и той започнал да разчиства пространството.

Първото заседание на ямболския окръжен съд по делото за убийството е насрочено за 9 юни. Пасков го очаква присъда от 20 години затвор или доживот с право на замяна.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.