Учените смятат, че за много жени не достигат до оргазъм поради липсата на достатъчно ласки.
Отриха пряка зависимост между честотата на оралните ласки и върховата наслада

Хетеросексуалните жени най-рядко достигали до оргазъм

Агенция Монитор - понеделник, 27-02-2017 - 15:11

Група американски учени с много усилия достигна връх в изследванията на женския оргазъм и установи, че хетеросексуалните жени доста по-рядко достигат до оргазъм в сравнение с лесбийките, гейовете или хетеросексуалните мъже. Мащабното проучване е извършено от специалисти от три висши учебни заведения – в Университета в Индиана, Чепмънския и Клермънтския университет. В изследването са взели участие 52 600 жители на САЩ. Учените си поставили за цел да изяснят колко често представителите на различните групи в зависимост от пола и сексуалната ориентация достигат до оргазъм.

Оказало се, че редовно оргазъм изпитват:

65% от хетеросексуалните жени

66% от бисексуалните жени

86% от лесбийките

88% от бисексуалните мъже

89% от хомосексуалните мъже

95% от хетеросексуалните мъже

„Голяма част от хетеросексуалните жени биха могли доста по-често да достигат до връхната точка на полова наслада“, смятат специалистите и препоръчват някои „революционни техники“, които трябва да разнообразят половия живот – орални ласки, мануална стимулация на половите органи и т. п. Изследователите посочват, че има очевидна пряка зависимост между честотата на оралния секс, количеството на изпитаните оргазми и степента на удовлетвореност на хетеросексуалните жени, лесбийките, бисексуалните жени, както и на хомосексуалните и бисексуалните мъже.

Единствената група, в която подобна зависимост отсъства е тази на хетеросексуалните мъже.

Корифеите от екипа достигат до извода, че сериозните различия в честотата на оргазмите, които изпитват хетеросексуалните мъже и жени, могат да бъдат обяснени както от социална, така и от еволюционна гледна точка. Така например в много култури за жените и досега не се смята за прието публично да изразяват сексуалните си желания, а голяма част от мъжете са убедени, че партньорката им може да достигне връхната точка на насладата само при традиционен секс с пенетрация.

Що се отнася до еволюционната перспектива, то според учените, първоначално мъжкият и женският оргазъм преследват различни цели. Най-важното в мъжкия оргазъм е еякулацията и продължаването на рода, докато оргазмът при жените „помага за установяването на дълготрайна връзка с любовния партньор“, обяснява Би Би Си като цитира публикация по темата в Archives of Sexual Behaviour.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.