Фабриката пере и руската връзка на Цветан Василев

Агенция Монитор - неделя, 20-08-2017 - 19:07

Банкерът беглец Цветан Василев и слугите му в медиите явно са на прага на отчаянието, тъй като усещат, че най-сетне ще му бъде потърсена отговорност за източените милиарди левове на вложителите в КТБ.

Поредният ченгесарски пасквил в сайта от фабриката за фалшиви новини „Фрогнюз“ на агент Академик от ДС – Огнян Стефанов, достигна нови висоти. "Терористите няма как да съществуват, ако не им даваме технология, оръжие и пари. Кой дава на терористите оръжие и техника?! Част от големите държави им продават оръжие. Ние също. Нашето оръжие се купува от джихадистите през американски фирми". Това го казва много бившият шеф на НСС и политически труп Арлин Антонов. Експертното становище, разбира се, не е подкрепено с никакви факти. Но пък целта му е да се прикрие как мустакатият аферист и пионките му в лицето на оръжейния Барон Мюнхаузен Емилиян Гебрев прилапват Военнопромишления комплекс. Абсурдният медиен шум цели да заглуши вторичния грабеж на активите, купени с пари на КТБ, и за пореден път доказва наглостта на Василев да счита закупените с парите на вложителите на банката предприятия като „Дунарит“, „Петрол“ и „Сана спа“ за свои собствени. Именно затова, вместо да ги прехвърли в полза на държавата и с парите от тях да бъде възстановено ограбеното от вложителите в КТБ, той се опита да ги пробута на свои приближени. Такъв е случаят с псевдоинвеститора Пиер Луврие, а след това и на Дмитрий Косарев – близък до руския олигарх Константин Малофеев, с когото Василев явно е работил и преди фалита на банката срещу задължението на руснака за защитава банкера и семейството му. Дори се опита да му подари и ТВ7. Интересното е, че Малофеев е в забранителния списък на същата тази държава САЩ, която Цветан Василев се опитва да заблуди, че е репресиран и плаща на лобисти, за да го бранят.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.