Слагат още 244 очи в столицата

61 камери следят бежанците на Женския пазар

Боян Димитров - сряда, 13-09-2017 - 17:03

Тържището ще се наблюдава денонощното от общинска полиция и МВР

61 камери и център за видеонаблюдение, който работи 24 часа в денонощието, следят бежанците, търговците и посетителите на Женския пазар в столицата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

„На територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство, а в района действа постоянен патрул на Общинска полиция и такъв от страна на СДВР. От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на Женския пазар, започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата. Директорът на Женския пазар има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат. Задачата е именно по опазване на чистотата и по изграждане на система за сигурност“, каза още Фандъкова. Тя добави, че към монтираните близо 2700 общински камери на територията на Столична община ще се добавят още 244 по основни пътни трасета.

„В момента тече подготовката за реализирането на проекта за разширение на системата за видеонаблюдение в София заедно със свързаност на различните центрове за управление. Това е проектът, който беше финансиран от държавата по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС и домакинството на София. Така че към близо 2700-те общински камери, които имаме на територията на Столична община, ще добавим още 244 по основните пътни трасета и което, е най-важното за мен - по този проект ще осигурим свързаност на всички системи, с които разполага Столична община и МВР“, заяви столичният кмет. По думите й, след като бъде реализиран този проект, ще има единна система и взаимодействие, което ще подобри значително сигурността в града.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри днес приемна и офис на 3-то районно управление на СДВР на Женския пазар. „Досега имаме изградени 110 приемни на територията на всички райони на Столична община“, заяви Фандъкова и обясни, че за целта Общината се ангажира с предоставянето на помещения. „Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо. Пазари „Възраждане“ осигуриха помещението, оборудваха го с 3 работни места“, обясни столичният кмет. Офисът ще работи от 8,30 до 17,30 ч., като при усложнена обстановка центърът ще е отворен и през почивните дни.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.