Джордж Сорос

Петиция на сайта на Белия дом за обявяването на Сорос за терорист събра необходимите над 100 000 подписа в САЩ

Агенция Монитор - събота, 02-09-2017 - 11:57

Петиция с искането милиардерът Джордж Сорос да бъде обявен за терорист, а всичките му активи да бъдат конфискувани от държавата, публикувана на сайта на Белия дом, събра над 100 хил. подписа. Това автоматично значи, че Белият дом ще трябва да даде официално становище за отношението си към финансиста. Авторите на петицията смятат, че Сорос е забъркан в опити за смяна на правителствата в редица страни.

По закон именно 100 хил. подписа са нужни, за да бъде една петиция разгледана от президентската администрация. Дедлайнът за събиране на подписи под петицията бе обявен на 19 септември, но както е видно броят им вече надхвърли необходимата граница.

„Отчитайки, че Джордж Сорос умишлено и на регулярна база се е опитвал да дестабилизира или да извършва други актове против Съединените щати и техните граждани, създал е и е финансирал десетки (може би стотици) организации, чиято единствена цел е да прилагат терористични такткики, за да спомогнат на колапса на институциите и конституционното правителство на САЩ. Федералното правителство на САЩ и Департамента по правосъдие трябва незабавно да обявят Джордж Сорос и всички членове на неговата организация за терористи и да иззземат цялото му лично имущество и активи в рамките на Закона за конфискация на гражданско имущество“, пише в петицията.

В четвъртък същият този документ бе събрал имаше 40 хил, подписа, което значи, че е набрал необходимите още 60 хил. само за един ден – в петък.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.