Ало-тарикати измислиха нова измама

Христо Христов - сряда, 20-04-2016 - 15:43

Нова схема за подмамване на възрастни хора измислиха ало-мошениците, съобщават от ОД на МВР -Стара Загора, след като там е депозирана жалба на 67-годишна местна жителка . По разказа й с нея се свързал непознат мъж, представил се като Димитър Петров, директор на енергото.

Мнимият началник пространно „обяснил“ на жената, че от нейния електромера има извършена кражба на 40 000 киловата на стойност 6000 лева. Парите трябвало бъдат заплатени веднага иначе следвало изключване на захранването за половин година, а повторното включване струвало 3 хилядарки.

Изманникът „успокоил „ жертвата си , че неправомерното източване на енергия всъщност е дело на съседите й, за което вече била уведомена прокуратурата.

Процедурата обаче била такава, че ако не иска да остане на тъмно и да плаща 6 бона трябва да наброи 3000 лева на представител на „енергото”, който ще дойде до дома й (уж да прекъсне захранването). През това време жената предоставила личните си данни и дори написала молба до „ЕВН“, че е съгласна да заплати глобата.

След дълги обяснения, че ситуацията е много страшна и може да доведе до последващи неприятности, мнимият директор на „енергото” я убедил да предаде исканата сума, което било сторено. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.