Кабинетът с положителна оценка за организацията на вота

Тихомира Михайлова - сряда, 29-03-2017 - 14:40

Кабинетът си постави положителна оценка за организацията на вота. Това стана ясно от думите на служебния премиер Огнян Герджиков в началото на правителственото заседание.

Той благодари на всички министри и в частност на вицепремиера Стефан Янев, който бе лично натоварен за провеждането изборите.

По-късно самият Янев коментира, че сигнали за нарушения, които да опорочат резултата, е нямало, а на границата сме наблюдавали протест, а не блокада. Той обясни, че изборите са били организирани абсолютно прозрачно и коректно, а правителството ще излезе с анализ, който ще публикува на сайта на МС. В писмения отчет на кабинета щели да се посочат силните и слабите страни в организацията, за да послужат за поуки на следващите организатори на избори и да не бъдат повтаряни, обясни Янев.

ой не пожела да коментира евентуални пропуски и слабости в изборния кодекс, които се нуждаят от поправка, като се извини, че тук думата има парламентът, а не той.

Междувременно Герджиков изпрати благодарствени писмо и до ЦИК.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.