Снимки: Spin Remote

Универсално дистанционно улеснява работата с устройства

Агенция Монитор - неделя, 04-09-2016 - 14:11

Универсалните дистанционни управления са полезни джаджи, които опростяват и обединяват контрола над няколко устройства. Най-новите пренебрегват бутоните, използвайки интерфейс, който реагира на допир, движение, насочване и ротация. Spin Remote SDC-1 е предназначен да командва и да общува с повечето интелигентни устройства използващи инфрачервена, безжична или Bluetooth връзка, а също така превръща смартфоните и таблетите в универсални дистанционни.

Може да бъде доста обременяващо, когато някои искате да гледа просто телевизия и има няколко дистанционни управления. Така че не е чудно, защо съвременните универсални дистанционни, като Harmony Touch на Logitech, са добили популярност. Но за екип създал Spin Remote, дори няколко бутона изглеждат излишни. Това гладко устройство конусовидна форма предлага безпроблемен контрол в дланта на ръката.

 Spin Remote се активира при допир и може да се управлява върху повърхности или във въздуха. Неговите вградени сензори са предназначени да превръщат жестовете и движенията в команди. Така че, в зависимост от това как се държи и пипа, както и в зависимост от посоката и ротацията, потребителите могат да променят канали, регулират силата на звука, да контролират интелигентни или да се активират действия по избор. Умният тъчпад отдолу може да се настрои за допулнителни функции, като навигация в профили и/или менюта.

 

 

За разлика от повечето инфрачервени дистанционни, които трябва да са насочени към устройството, за да го контролират, Spin Remote изпраща инфрачервени сигнали във всички посоки, като прави възможно потребителя да командва много инфрачервени устройства едновременно, без да се налага да маха с ръцете. Bluetooth и Wi-Fi устройствата трябва само да са в обхват. И тъй като Spin може да превключва различни запаметени профили на устройства, потребителите имат по-голяма свобода на употреба и мобилност.

Spin Remote е проектиран да се учи от съществуващите инфрачервени дистанционни, като същевременно предлага допълнителни настройки и персонализация чрез мобилното приложение съвместимо с Android и IOS устройства. Приложението предоставя на потребителите възможност да опростят поредица от съответните бутони / действия / функции и да изберат за изпълнението им със специфични жестове, като командите се потвърждават чрез лека вибрация. Освен всичко това, приложението на Spin превръща смартфони и таблети в дистанционни без да се налага добавянето на хардуер или друго.

 Преди години, прототипа Gesture Remote помогна за бъдещето на мултимедийните контролери без бутони. Днес, универсалния Spin Remote може да управлява всичко от контролирани чрез инфрачервени сигнали телевизори, DVD плейъри, и боксове за кабелна / сателитна телевизия, до интелигентни устройства, като например термостати с интернет на нещата (IoT), високоговорители и продукти Philips Hue. Въпреки своите силни страни, Spin може да разочарова тези, които са свикнали с класическия вид дистанционно.

 
Тагове:  KSpin-Remote

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.