Посланици на Shell V-Power с Dynaxlex са състезателите от три поколения Владимир Илиев, Димитър Илиев и Ангел Караньотов (от дясно наляво).
Снимка Вероника Лозанова

BMW М се развихря с по-ефективно гориво

Денислав Стоянов - събота, 10-06-2017 - 15:46

Новото поколение на Shell V-Power увеличава ефективността на моторите

Германският концерн BMW препоръчва на собствениците на мощните и спортни модели от М-сериите да зареждат своите автомобили с горивата Shell V-Power за оптимално представяне по пътищата и на пистите. Премиум горивата Shell V-Power са създадени за максимална ефективност на двигателя на тези бързи и вълнуващи спортни модели. И тъй като шофьорите очакват увеличена ефективност от техните автомобили и горивото, което използват, Shell постоянно разработва нови горивни технологии с помощта на международен екип от учени.

Д-р Валерия Лорети от Shell представи качествата на новите горива и предимството на технологията Dynaxlex.

Най-новото поколение горива на Shell са базирани на иновативната технология Dynaxlex. Тя има свойствата да се противопостави на три ключови явления, които влияят негативно на ефективността и производителността на двигателя - триенето, отлаганията и почукването в агрегата. При обновеното дизелово гориво Shell V-Power Diesel, технологията Dynaxlex включва нови премахващи отлаганията съставки за чист и ефективен двигател, които помагат да се възстанови неговата мощност и представяне. Подсилената формула на бензина Shell V-Power съдържа 3 пъти повече почистващи и намаляващи триенето съставки от обикновения бензин и 20% повече почистващи съставки от досегашния Shell V-Power.

Според експертите от Shell, техните нови горива помагат да се възстанови мощността на двигателя.

Технологията Dynaxlex се съдържа в пълната гама горива и вече се предлага във всички бензиностанции Shell в страната. Това е третото поколение горива с добавки, които Shell лансира на българския пазар и единственото гориво, съвместно разработено и препоръчано от Ferrari. Горивата Shell V-Power са създадени съвместно и препоръчани от отбора на Scuderia Ferrari във Формула 1. Състезателното гориво Shell V-Power, което Scuderia Ferrari използва за зареждането на болидите на пистата съдържа 99% от съставките от същия тип, които са в основата на новите подобрени горива Shell V-Power с технологията Dynaxlex.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.