Новата Zafira се завръща към спокойния стил на предишните две поколения.
Снимки Opel

Opel Zafira - луксозна ложа на колела

Денислав Стоянов - събота, 11-06-2016 - 16:00

Ергономично арматурно табло и гъвкави седалки в новия 7-местен ван

През 1999 година Opel представи официално своята революционна интегрирана 7-местна система в сегмента на компактните ванове. Оттогава до днес, компанията със седалище в Рюселсхайм, е реализирала на пазара около 2,7 милиона екземпляра от Zafira, като клиенти на модела са главно семейства и професионалисти, които търсят автомобил с просторно и гъвкаво вътрешно пространство за пътуване на дълги разстояния в условия на максимален комфорт. Новата Zafira скоро ще влезе в продажба и ще бъде доставена на първите си клиенти през септември. Автомобилът ще се отличава не само с прекрасно познатите от своите предшественици качества като системата за сгъване на седемте седалки Flex7, eргономичните предни седалки, сгъваемият багажник за велосипеди FlexFix и адаптивното окачване FlexRide, но също така ще предложи изцяло обновен и привлекателен външен и вътрешен дизайн, който подчертава просторната атмосфера и отличните възможности за връзка с околния свят и глобалната мрежа.

Предните светлини преливат в радиаторната решетка, а лайсната с емблемата на Opel се свърза визуално със светлините.

В новата Zafira германците от Opel ще представят последното поколение информационно развлекателни системи Opel IntelliLink, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, както и системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar, включваща Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен Интернет с 4G/LTE мобилна връзка, които гарантират оптималната комуникационна свързаност на семейството по време на път със Zafira. Наред с това Opel ще представи в този сегмент от пазара адаптивната изцяло LED система AFL (Adaptive Forward Lighting), превръщайки първокласната нова Zafira в комфортна и луксозна ложа на колела, както от гледна точка на водача, така и за пътниците в нея.

Големите колела са покрити с мускулести арки на калниците в динамичния профил.

Промените във външния вид на новата Zafira се изразяват в нов дизайн на предните светлини заедно с изцяло нови горна и долна предни решетки, заети от новата Astra. Предните светлини преливат в радиаторната решетка, а лайсната с емблемата на Opel се свърза визуално със светлините. Типичните за марката дневни светлини в стил „двойно крило” придават оригинален характер на предните светлинни блокове. Колелата са комбинирани с мускулести арки на калниците.

Салонът е с изцяло ново табло - по-изчистено, с по-малко бутони, ясно и функционално при употреба.

Интериорът на новата Zafira е с променен дизайн на шофьорската кабина, която е вече с по-изчистен и по-елегантен вид. Новият дизайн оптимизира видимостта пред автомобила и осигурява оптимален достъп до дисплея и контролните уреди. Екранът на мултимедийната система, който досега беше разположен в горната част на централната конзола, е заменен с по-ниско позициониран и по-добре интегриран в таблото 7-инчов сензорен дисплей, който дава възможност за елиминиране на голям брой бутони на таблото. Сега превключвателите вече са интегрирани по-хармонично и прецизно в цялостния дизайн на интериора. Новият волан е оформен триизмерно и използва компактен и ефективно поместен модул на въздушната възглавница, а дизайнът му не само изглежда великолепно, но осигурява и отлична ергономия.

Панорамният прозрачен покрив осигурява в салона светла и просторна атмосфера.

Новата Zafira предлага много повече от комфортно пътуване. Луксозната ложа на колела се трансформира лесно в малко товарно превозно средство и при конфигурация с 5 пътнически места Zafira може да поеме минимален товарен обем от 710 литра, които нарастват на внушителните 1860 литра след сгъване на седалките от втория ред. Собствениците на новата Zafira ще разполагат и с богат избор на двигатели. Новият Opel Zafira ще бъде единственият представител на този сегмент от автомобилния пазар, който предлага пълна гама задвижващи агрегати, включващи динамични бензинови и дизелови турбодвигатели, както и мотори на газ пропан-бутан (LPG) и метан (CNG, сгъстен природен газ).

Тагове:  OpelZafira

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.