Президентът пръв дари кръв в кампанията за Цветница

Агенция Монитор - петък, 30-03-2018 - 19:05

Президентът Румен Радев отправи призив за участие в Националната кръводарителска кампания на БЧК за Цветница, която самият той откри, давайки личен пример, като дари кръв за благородната инициатива.

„Вярвам, че с всяка капка дарена кръв спасяваме живот, но и даряваме човечност. Всеки доброволен кръводарител в България заслужава уважението ни заради избора му да помогне на напълно непознат човек. Доброволно и безвъзмездно дарената кръв е ценност, тя няма цена. Дарената кръв ни свързва завинаги в истории за благородство, състрадателност и памет за стореното добро. Нека всеки, който може да дари кръв, да се включи в кампанията за кръводаряване „Капка по капка – живот!“, призова Радев.

Десетки служители на президентската администрация и на НСО последваха неговия пример.

На 1 април в цялата страна ще се проведе кръводарителска акция, организирана от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), МЗ и БЧК, с подкрепата на Българската православна църква.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.