52-годишният Крум Димитров пребил колега до смърт с особена жестокост

21 години затвор получи убиец в Шумен

КРАСИМИР КРУМОВ - сряда, 08-11-2017 - 16:17

21 години лишаване от свобода при строг режим присъди Шуменският окръжен съд за 52-годишния Крум Димитров. от Кубрат. Димитров беше признат за виновен за убийство на свой колега по особено мъчителен начин и с особена жестокост под въздействието на алкохол. По време на досъдебното производство обвиняемият направил пълни самопризнания, а в хода на съдебния процес вече като подсъдим поискал делото да се гледа при съкратено съдебно следствие и без разпит на свидетели, като по тоя начин си осигурил намаляване на максималния размер на присъдата.

Убийството, за което "Монитор" разказа през лятото стана на 25 срещу 26 юни във вила в местността "Смесе" край Шумен.  На гости във вилата на Крум пристигнал негов колега от шуменското предприятие "Ваком МП" Стелиян Щерев. Двамата се почерпили, а вече на пияна глава Димитров обвинил госта си, че му откраднал пари. Малко по-рано бил дал парите на дъщеря си, защото щяла да си купува кола, но заради изпития алкохол не помнел и набедил за липсата колегата си.
Крум се нахвърлил върху Стелиян Щерев с юмруци, а после го съборил и го ритал по цялото тяло. Жертвата се опитала да си тръгне, но била настигната на ок. 50 метра от вилата и там побоят продължил. Ритниците не спрели дори, когато безжизнен Стелиян престанал да мърда изобщо.
Крум Димитров повикал на място своя съседка и пред нея също продължил да рита госта си, като се канел, че ще го убие. Явно започнал да изтрезнява, защото пред съседката признал, че е дал парите на дъщеря си. Пред дознател свидетелката обяснила, че въпреки тези признания Крум продължавал с ритниците. Малко по-късно убиецът звъннал хладнокръвно на тел. 112, разказал, че се е сбил със свой познат и вероятно го е убил. Дори по време на разговора с оператора на тел. 112 Димитров продължавал със заплахите към Щерев, станало ясно от прослушване на записите.
Аутопсията констатирала, че смъртта на жертвата  е настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност вследствие на тежката гръдна травма. Съдебномедицинската експертиза описала 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки травми по цялото тяло. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.