Българските герои завладяват Светите земи

РАЙНА ТОШЕВА - понеделник, 08-05-2017 - 14:01

Българските герои завладяват Светите земи чрез родолюбивия тандем Искрен Красимиров и Росица Кузманова, които обиколиха страната и Европа с филмите си за Ботев, Вазов и Софроний чрез проекта „НЕзабравимата България“. Тази седмица те ще покажат лентите в дните между 8 и 11 май в Израел по време на международния фестивал „Израел – моят възлюбен“. В него освен нашите представители участват делегации от няколко държави, между които Норвегия, Русия, Украйна, Бразилия, Швеция, Испания и Гърция.

 "Четки по пясъка на Свещените земи"   е част от фестивала и е  проект на Райна Дамяни, която промотира изложба на български художници и фотографи.

Ще бъде представен и композитора Кирил Милчев, който живее в Норвегия. Гост-поп-изпълнител ще бъде  известният у нас и в Израел - Миро.

Фестивалът се  провежда под егидата на посланика на България в Израел Димитър Михайлов и кмета на град Бат Ям Йоси Бахар. Весела Сели Райчинова е продуцент и организатор на фестивала.  Тя е кореспондент на Арт ефир БНР в Израел, инициатор и директор на проекта "Българска душа на Святата Земя", съобщи Блага Кокарешкова, PR на проект „Незабравимата България“.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.