Училище в Шумен олекоти раниците на три випуска

КРАСИМИР КРУМОВ - петък, 12-01-2018 - 15:56

Купи дублиращи учебници за 16 хил. лв.

Дублиращи учебници за паралелките от три випуска ученици е купило ръководството на СУ "Сава Доброплодни" в Шумен. С покупката трябва да олекнат раниците на децата, в които няма да има вече учебници, а само тетрадки и помагала. Един комплект учебници ще стои вкъщи, а друг в шкафче в училище.
Опитът с двата комплекта учебници се прилага в най-голямото шуменско училище от няколко години, но заради нови учебни програми и липсата на стари употребявани учебници се оказало, че е може да се приложи при децата от втори, пети и шести клас. По тази причина в училището решили с пари от бюджета да купят допълнителни учебници по математика, български език и литература за пети и шести клас, а както и по математика и читанка за второкласниците, разказа пред "Монитор" помощник-директорът Соня Вълчева. Преди повече от 5-6 години училището оборудва повечето кабинети с шкафчета, за да могат децата да оставят част от учебните пособия и спортни екипи в училище.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.