Снимки: ZMorph

3D отпечатана проходилка за хора с намалена подвижност

Агенция Монитор - четвъртък, 09-02-2017 - 12:47

Използването на 3D печат има голям ефект при разработването на индивидуални протези за хора с увреждания и животни, специално адаптирани медицински изделия и подмяната на крайници.

Използвайки 3D печат, инженера по биомеханика Елиза Вробел е направила обикновената  проходилка още по-полезна за тези, които страдат от увреждания на крайниците и искат да останат активни.

Прототипа на четириколесната многофункционална проходилка е изработен с размери наполовина от реалните с помощта на 3D принтера ZMorph 2.0 SX Multitool , като образец доказващ концепцията.

Конструкцията на Вробел е отпечатана с помощта на Silver ABS за лекота, докато жълто и черно PLA е използвано за части, които е необходимо да бъдат по-здрави. Дори колелата, спирачките и подложките за ръцете са 3D принтирани с пълнителите на Flex.

 

Подобно на настоящите проходилки, прототипа на Вробел има ръчни спирачки, облегалки за ръцете, стъпенка за краката и държач за чаша, но лесно може да се превърне в пазарска количка или да се добави бебешко столче, предлагайки на потребителите по-голяма независимост и възможност да вземат дете на разходка.Над сто компонента са използвани за изграждането на прототипа, включващи 3D отпечатани части, ръчно изработена възглавничка, малко тел, ремъци и винтове. Не е ясно дали прототипът някога ще достигне пълния си размер и ще влезе в производството, но от ZMorph казват, че ще бъде пример за важната роля на 3D печата при разработването на продукти.

 
Тагове:  KZmorphFlexZMorph-2.0-SX

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.