Решетки за мъж заглушавал мобилни телефони и пласирал фалшива валута

Иван Първанов - вторник, 01-03-2016 - 13:48

Габровец получи от съда три години лишаване от свобода ефективно за пласиране на валута и заглушаване на мобилните телефони. 37-годишният Мирослав Н. бил спипан на 11 април 2013 г. в района на бензиностанция в Севлиево с 99 фалшиви банкноти от по 500 евро, или общо 49 500 евро. При направения тогава обиск в дома му полицаите се натъкнали на радиостанция с три антени, която заглушавала сигналите на мобилните оператори. Мъжът бил привлечен под наказателна отговорност и за двете престъпления като съдът му определи общо ефективно наказание, което той ще трябва да излежа в затворническо общежитие от открит тип. Освен това Мирослав Н. ще заплати и 200 лв. глоба в полза на държавата. Според магистратите двете престъпения, извършени от подсъдимия са доказани категорично и по безспорен начин.

Лихвар от Троян пък беше осъден на три години условно. Обвинението срещу 53-годишният Асен К. бе за това, че в периода декември 1996 – октомври 2008 г. в Троян без да има съответните разрешителни предоставял кредити в лева и валута на лица и фирми в общ рамрез на 143 700 лв. От лихвите за тези 12 години той си докарал малко над 400 хил. лв. чиста печалба, недекларирана и необложена с данъци.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.