СНИМКА: Струма

Кирил поел вината, той строшил черепа на брат си Георги при кървавата вендета в Хаджидимово

Румен Жерев - четвъртък, 20-04-2017 - 13:00

Втори ден не само градчето Хаджидимово, но и целия Гоцеделчевски район продължава да се вълнува от кървавата вендета в семейството на местния поп Димитър Войнов. Вчера малко преди 10 часа сутринта в центъра на Хаджидимово пред Шалевия магазин бащата свещенник и големия му син Кирил, на 35 години, от едната страна нападнаха с метален прът другия син 32-годишния Георги, чичото на жена му Благовест Къшев, както и самата снаха. В кървавото меле се включиха, за да ги разтървават попадията и другата снаха. Грозната кървава гледка се разиграла пред очите на мнозина хаджидимовци, които по това време пазарували в магазина или са минавали оттам. Пред очите им попа замахнал с металната тръба да удари малката си снаха, но уцелил главата на сина си Георги, който застанал пред жена си, за да я защити. Докато божият служител и другия му син Кирил продължавали да млатят чичото Благовест, Георги паднал в безсъзнание на земята с разбит череп, попа и чичото също били с окървавени глави. Линейката от местния спешен център се отзовала бързо на сигнала, като закарала и тримата в гоцеделчевската болница. Веднага след прегледа 32-годишния Георги бил транспортиран в софийската болница «Св. Ана» с фрактура на главата, където вчера следобед му е направена животоспасяваща операция. По първоначална информация към 14 часа друга линейка транспортирала за болницата в Благоевград и бащата поп, но после се оказа, че в носилката е бил чичото на малката снаха Благовест Къшев.

Вчера около обяд полицаи задържаха и отведоха в РУП-Гоце Делчев попа с бинтована глава и големия му син Кирил. Днес стана ясно, че при разпита синът е поел вината, като в показанията си е казал, че той е изтръгнал металната тръба от ръцете на баща си и е ударил брат си по главата. Признание, което не се връзва с разказите на свидетелите и с думите на тежко пострадалия Георги, казани в болницата пред полицаи преди да го транспортират за София.

Късно вечерта снощи след разпитите попа и сина му Кирил били освободени като им е повдигнато обвинение в нанасяне на тежка телесна повреда. Полицията продължава да изяснява в детайли кървавата семейна драма, разиграла се в центъра на Хаджидимово.

За жителите на малкото погранично с Гърция градче не е тайна, че в задружното до преди година семейство на поп Димитър се е настанила трайно враждата. Тогава двамата братя Кирил и Георги, които по професия са ветеринари купуват от чичото Благовест трактор. Въпреки многократните напомняния на бащата свещеник и големия син Кирил да го прехвърлят нотариално другия син и жена му все отлагали. Враждата се подсилвала и от неразрешени през годините спорове за подялба на имоти и ниви между двамата братя. Поп Димитър и големия син Кирил били от едната страна, а попадията и малкия син Георги от другата страна на семейната вражда. Вчера сутринта напрежението рязко ескалирало, когато от съседното село Ляски пристигнал 58-годишният чичо Благовест Къшев, продавач на трактора, който поискал още пари, за да се разпише на нотариалния документ по прехвърлянето. Това преляло чашата и се разгоряла кървавата вендета.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.