Биологичното име на осата е Conobregma bradpitti.

Кръстиха оса на Брад Пит

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 09-05-2016 - 16:11

Два нови ендопаразитни вида оси бяха открити в РЮА и Индия от международен екип, който кръсти единия от тях на холивудския актьор Брад Пит, съобщи EurekAlert.
Когато мислела за възможните имена на новия вид оси, д-р Бентика Бучър си спомнила как го е изследвала в лабораторията под закачения на стената постер с любимия й филмов актьор и решила да го нарече Conobregma bradpitti.

Новият вид е от голяма група оси, разпространени по целия свят, които паразитират върху какавиди на пеперуди. Въпреки че спрямо приемника си те се държат зверски, осите са много полезни за земеделието заради потенциала им за биологичен контрол.

Осата съименник на Брад Пит е миниатюрно създание с дължина под 2 мм. Тялото й е тъмнокафяво, почти черно, а главата, пипалата и краката - кафяво-жълти. Крилата й се открояват, защото са много по-светли.
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.