Новата S-класа буквално спира сама, ако пешеходец излезе ненадейно на пътя пред колата.
Снимки „Силвър Стар Моторс”

Новата S-класа на Mercedes-Benz спира пред коли и пешеходци

Денислав Стоянов - сряда, 01-11-2017 - 10:33

Фейслифтът на флагмана е с най-висока степен на автономно шофиране

Новата S-класа на Mercedes-Benz е оборудвана със система за засичане на коли и пешеходци, която задейства мигновено спирачките на колата и предотвратява фатален инцидент. В това се увериха стотици почитатели на марката, които взеха участие в тазгодишното роудшоу Mercedes-Benz Star Experience, гостуващо през последния уикенд в България. Новият Mercedes-Benz S-класа фейслифт буквално спира сам всеки път, когато отнякъде се появи автомобил, нарушил предимството, или пешеходец, който върви по платното за движение пред автомобила.

В екслузивното шоу с най-новите модели на марката взеха участие гости и клиенти на новия генерален представител на марката у нас - „Силвър Стар Моторс” и оторизираните му дилъри в страната. Пътуващият изложбен център беше разположен на летище „Лесново” до София, където се проведоха тестови шофирания с леки автомобили Mercedes-Benz в четири модула.

Новата S-класа задейства мигновено спирачките и спира, ако на кръстовище друга кола ѝ отнеме предимството.

В модула „Интелигентно шофиране” участниците изпитаха на практика до къде са стигнали в развитието си автомобилите Mercedes-Benz по пътя към автономното шофиране. В модула за „Сигурност“  желаещите тестваха възможностите на автомобилите в екстремни условия. Бяха симулирани ситуации зад вола, които всеки се надява да не изпита в реалния живот, но ако изникнат, системите за сигурност на Mercedes-Benz са способни да спасят човешки живот.

Към момента новата S-класа на Mercedes-Benz е автомобилът с най-висока степен на автономно шофиране.

В модула „На пътя“ клиентите изпробваха комфорта и асистиращите системи в автомобилите, които правят пътуването с Mercedes-Benz още по-приятно, а моделите с технология Plug-in Hybrid показаха най-добрата комбинация от два свята – голям автономен пробег и ниски емисии на СО2. Най-атрактивният модул отново беше на пистата с мощните AMG-модели, след който всеки участник придоби усещането за едно от най-вълнуващите шофирания в живота си.

За първи път в България беше показан единственият по рода си луксозен пикап Mercedes-Benz X-клас.

За първи път в България беше показан и новият X-клас на Mercedes-Benz, който е единственият по рода си луксозен пикап, с който марката влиза в напълно нов сегмент. По време на роудшоуто клиентите на Mercedes-Benz научиха повече за предстоящата поява в България на услугата Mercedes Me Connect, с която автомобилът става част от дигиталния свят на клиента.

На летище „Лесново” до София се проведоха тестови шофирания с най-новите модели на Mercedes-Benz.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.