Робот ще разнася пощата в Германия

Агенция Монитор - четвъртък, 19-10-2017 - 14:36

Когато се говори за автоматизирани доставки, повечето съвременни системи включват дронове, но наземните роботи също не трябва да се забравят. Сред тях е нова машина разнасяща пощата по улиците в Германия, която DHL се надява да е от помощ на пощенските служител, като извършва тежката работа.


Начинанието бе обявено по-рано през месеца, заедно с кмета на Бад Херсфелд - град в Централна Германия, който ще бъде домакин на електрическите роботи PostBOT на DHL в рамките на шест седмичен пилотен проект.


Високият 150 см PostBOT развива до 6 км / ч и може да носи до 150 килограма поща. Сензори помага на робота да избягва препятствия, докато се движи из града, както и да следи краката на пощальона, за да може безопасно да го следва по маршрута. DHL изтъква, че като отнема товара от пощенските служители, PostBOT ги улеснява при разнасянето на пощата.Компанията не се е страхувала да експериментира с нови технологии, тъй като иска да усъвършенства методите си на доставка в бъдеще. Работи се върху дрон за доставки, наречен Parcelcopter, който неотдавна бе изпробван в Германия.

 

По-рано този месец компанията разкри, че разработва свой собствен автопарк от автономни превозни средства за доставка. „Ние непрекъснато работим върху нови решения, които да позволят на нашите служители да се справят с тази физически трудна работа, дори и да остаряват”, казва Юрген Гердс, главен изпълнителен директор на дистрибуторския отдел на Deutsche Post DHL Group

. „Вече използваме разнообразни инструменти в тази насока, включително електрически велосипеди и триколки за пощенски доставки, като сега разглеждаме и иновативни приложения на роботи. Настоящият тест се очаква да даде важни данни за това как можем да продължим да развиваме процеса на доставка за нашите служители.”

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.