Гео Калев

Шест училища в София с нови спортни зали

Агенция Монитор - сряда, 04-04-2018 - 15:07

В шест столични училища ще бъдат изградени спортни зали. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери разширението на 149 СУ „Иван Хаджийски“ в „Овча Купел“ 2. Кметицата е възложила на главния архитект Здравко Здравков да подготви типови спортни зали, които да изпълняват функциите не само на физкултурни салони, а на квартални спортни зали в различни райони на града в дворовете на училищата. „Тези зали ще позволят да се разшири базата на училищата в учебно време. А събота и неделя, и през вечерно време хората от квартала ще могат да спортуват в тези зали, да се провеждат състезания. Това ще бъде голяма придобивка за града ни и част от стратегията ни за развитието на спортната инфраструктура“, заяви кметът.

Фандъкова в момента тече първият етап от разширението на Първа английска езикова гимназия. Вторият етап, който предстои да започне включва именно и нов физкултурен салон. „В 149-то училище децата вече няма да играят в класните стаи, а ще могат да се радват на модерна спортна зала. Като втори етап ще заложим оформяне на дворното пространство, с изграждане на външни игрища“, поясни тя. „Стратегията на Европейска столица на спорта е развитието на масовия спорт, с акцент върху детския спорт“, каза още кметът.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.