Адвокатка без права се размина само с глоба

Христо Христов - вторник, 14-03-2017 - 17:06

Със 700 лв глоба се размина изправена пред съда в Стара Загора бивша адвокатка от Димитровград, която трябваше да отговаря за обвинение, че е практикувала професията без да има право на това и че е укрила доходи в размер на 20 000 лв.

Случаят със Зорница Димитрова нашумя след като от пловдивката апелативна прокуратура съобщиха, че 51-годишната дама, след като е била отписана от адвокатската колегия в Хасково продължила да се занимава със строго професионалната дейност.

За няколко години тя оказа съдействие на над 80 физически и юридически лица от родния си град, Чирпан и Хасково, като съответно прибирала и хонорари.Въпреки отписването й от колегията тя не свалила табелите при входа на кантората си, като по този начин въвела в заблуждение потърсилите я клиенти.В кантората тя давала правни консултации на граждани, изготвяла различни документи, а единствено, когато се налагало явяването й в съда, тъй като не можела да ги представлява, свързвала лицата с други адвокати.

Срещу нея бе повдигнато обвинение за упражняване на професия без правоспособност в условията на продължавано престъпление и за потвърждаване на неистина в писмена декларация.След отвод на съдиите в Димитровград делото се гледа на 9 март от районен съд – Стара Загора.Присъдата подлежи на обжалване  

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.