fthmb.tqn.com
Учени от Харвардския университет с ново откритие

Поставят диагноза депресия през Инстаграм

Агенция Монитор - петък, 11-08-2017 - 18:12

Учени oт Харвардския университет установиха, че фотографиите в Инстаграм могат да свидетелстват за наличието на тежка депресия в автора на публикацията. Това съобщава сайтът Мадърборд, цитиран от БТА. 
Изследователите анализирали 166 души, като при бегъл анализ 71 от тях проявили признаци на депресия. Участниците в проучването представили над 43 хиляди свои фотографии в Инстаграм. За събирането на информацията и анализа на първичните признаци е бил избран методът за набиране на метаданни като цвета на фотографиите и фона, данни от обстановката и окръжаващото пространство, разпознаване на израза на лицето.
Специален софтуер , в основата на който били заложени данните за някои клинични изследвания, в 70 % от случаите вярно диагностицирал наличието на сериозно заболяване и позволил да се пристъпи към своевременно лечение. Според изследването хората с депресии публикуват предимно тъмни снимки и не използват филтри. При техните фотографии също така присъстват тъмносини тонове.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.