От 19 години първенецът на село Бистрица участва в спасителни акции и спасява човешки животи.
Бистришкият герой от 19 години е доброволец и спасява хора

Кмет с инфаркт избяга от болница, за да спаси бедстващ в гората

Северина Иванова - четвъртък, 03-08-2017 - 11:53

В истински герой се превърна кметът на дупнишкото село Бистрица, който пренебрегна своето здравословно състояние и спаси задушаващ се човек в гората край селото. Случаят е от късния следобяд в сряда, когато първенецът на селото Кирил Огненски бил прикован на легло в частната болница в Дупница след прекаран инфаркт. “Както лежах тук и ми позвъниха на телефона, че едно момче на 39-години се задушава в гората. Ухапало го някакво насекомо и той успял да позвъни на един от приятелите си, с които говорил по-рано. Тогава дори не се замислих за мен. Скочих в джипката, взех един приятел и тръгнах да го търся, познавам много добре района. Момчето беше паднало в безпомощно състояние в местността „Бели път“ край Бистрица. Веднага го качихме в колата и направо в болница. Сега и двамата сме тук, лекуваме се“, шегува се бистришкият герой.

Той самия с изключителна скромност казва, че в този момент не е мислил за своя живот, а как да помогне на бедстващ човек. „Вижте, не съм проявил кой знае какво геройство. За мен най-важното е човещината сред хората. Винаги съм имал едно мото, което спазвам в живота си. Прави каквото трябва, пък да става каквото ще! Това и направих“, казва още с усмивка от болничната стая кметът Кирил Огненски. Той е кмет на село Бистрица за първи мандат. Преди това е работил в частни фирми като шофьор и с честен труд е издържал семейството си.

Кирил Огненски вече е известен като бистришкия герой в Дупница. Огненски е на 43 години, а от 19 години е доброволец и не веднъж или два пъти е участвал в спасителни акции. “Не знам какво става, но аз самия съм спасил трима човека досега с подобни ухапвания от насекоми. Просто са много опасни. И сега и предните пъти ставаше въпрос за секунди и хората си заминаваха. Преди две години в гората беше ухапан кучкаря на Спасителна служба -Дупница. По чудо бях в гората и го спасих“, обяснява още Кирил.

В момента той все още е в болница и се надява до дни да бъде изписан. Що се отнася до спасения човек, той вече е излязъл от Реанимация и няма опасност за живота му. В цялата Дупнишка околия не спират да коментират постъпката на бистришкия герой и да се възхищават от него. „Киката винаги е поставял себе си на последно място. Малко са такива хора. Знаете ли на колко хора е помогнал в беда и винаги се е отнасял уважително към всички. Пожелаваме му бързо възстановяване и още много години да помага и да спасява човешки животи“, твърдят хора от Бистрица.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.