Започва строежът на пречиствателната станция на Златните

Добромир Радушев - сряда, 03-02-2016 - 15:13

Изграждането на пречиствателната станция „Златни пясъци“ е възможно да стартира след два месеца. Това е срокът, в който се очаква да бъде избран изпълнител за строителните работи, след обявената вече обществена поръчка, съобщи кметът Иван Портних. „Приключихме абсолютно всички формалности и подписахме всички договори, необходими за изпълнението на строителството на пречиствателната станция „Златни пясъци”, чиято индикативна стойност е около 30 млн. лева”, каза Портних.

Той уточни, че в тази сума влиза и изграждането на канализацията в района на „Ален мак“ и в други прилежащи на курорта територии, за да се постигне превенция по отношение на свлачищните процеси. Проектът за модернизиране на пречиствателната станция бе спечелен през 2011 година. Впоследствие бе разделен на две фази, които да се изпълнят през два различни програмни периода. През първия период, който вече приключи, бе изготвен проектът на станцията. През новия програмен период започва изпълнението на строителството на обекта, от който зависи чистотата на отпадните води от туристическия комплекс и близките до него вилни зони и обитаеми територии ,които се изливаха в морето.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.