Снимка:Philips

HealWell лекува със светлина

Агенция Монитор - вторник, 03-01-2017 - 13:19

Philips представи, третото поколение на своята система за осветление HealWell. Предназначен за използване в болници, системата е насочена към осигуряването на комфорт за пациентите, като им помага да спят по-добре имитирайки естествената дневна светлина.

Новата система е изцяло LED, за разлика от предишното поколение и включва нови настройващи се бели LED светлинни. Тези LED светлинни са в комплект с Philips Color Kinetics Color Cove, което е продълговато цветно LED осветително тяло за осветление на стаята. Заедно, те имитират естествената светлина, според местоположението и времето от деня.

Осветлението се контролира от нова опростена версия на системата за управление на Philips Dynalite, която осигурява повече възможности за настройки от пациентите и персонала. Philips казва, че HealWell ще може да се интегрира с други болнични и сградни системи.

HealWell може да се инсталира като част от осветителната система в болница или самостоятелна система, а монтажа и въвеждането в експлоатация са опростени максимално.

Системата е базирана на принципа, че човешкото тяло е еволюирало да действа не само в съответствие с дължината на деня, но и да реагира на естествената светлина във всеки даден момент. Този така наречен циркаден ритъм влияе на това, кога човек да се събуди и кога да си легне.

Известно е, че изкуственото осветление може да наруши съня, като синята светлина излъчвана от телевизори и мобилни устройства. Но изкуственото осветление може да се използва и за подобряване на съня, което Philips прави с HealWell.


Сутринта, в зависимост от местоположението, системата може да свети, като златната светлина на изгрева, а в следобедните часове с ярката бяла светлина на високото разположеното слънце, докато вечерта свети с меката, топла светлината на залеза. Предполага се, че това може да бъде особено полезно в болници, където някои пациенти не излизат по цял ден.

Подобни ефекти могат да бъдат постигнати с помощта на LED крушките Philips Hue, но системата HealWell е с по-голям мащаб. HealWell е преминал клинични проучвания, които са потвърдили ползи от системата за съня. Продължителността на съня се е увеличила при участниците в опитите с половин час, след само пет дни използване на системата.
 

 
Тагове:  KPhilipsPhilips-HueHealWell

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.