НАП продава кметство и читалище

РАЙНА ТОШЕВА - четвъртък, 17-08-2017 - 15:44

Кметът на Мизия ги заложил, заради дългове на общината

НАП обяви публична продан за сградата на кметството в голямото врачанско село Софрониево и на читалището в село Крушовица. На тезгяха са сложени и 10 апартамента в Мизия, които са общинска собственост. До необичайната разпродажба се стигна, след като през 2014 година, годината на потопа, кметът на Мизия Виолин Крушовенски е заложил имотите, заради дълг към приходната агенция, които още не са погасени. Първата разпродажба вече е минала, на не се явил купувач. Втората ще се проведе през септември.

Градоначалникът Виолин Крушовенски и заместникът му Николай Нековски не бяха открити по телефона, за да кажат защо са заложили общинската собственост и за какъв дълг става дума. „Нито аз, нито общинският съвет сме уведомени за запора и залога”, съобщи кметът на Софрониево Демира Георгиева. Тя каза още, че по скандалния повод за понеделник е насрочена извънредна сесия на общинския съвет и че най-вероятно ще бъде сезирана прокуратурата. Георгиева също така няма официална информация за дълга, но е чула, че е над 1 милион лева. Тя обясни, че заложената сграда на кметството в центъра на селото е масивна и на три етажа. В нея се помещава не само администрацията, но има и два лекарски кабинета, както и клуб на пансионера. Преди години първият етаж и подземието пък са дадени на частници за кафене и дискотека.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.