В изоставената чантичка имало и боен пистолет „Макаров“.
Кодовете били записани на листчета

Две години затвор за карък, намерил чантичка с дебитни карти

агенция Монитор - понеделник, 09-01-2017 - 20:10

Седяла закачена на дърво с боен пистолет вътре

Карък, който намерил чужда чантичка с дебитни карти, закачена на дърво, получи две години ефективна присъда, която трябва да изтърпи при строг тъмничен режим.

„Късметлията“ Йосифов се натъкнал на находката, когато се разхождал край жп гарата в Лом. Той забелязал закачената на клон платнена мъжка чанта с презрамка и веднага се насочил към нея. Грабнал я и

избягал без да се оглежда

По-късно установил, че вътре има 40 лева, боен пистолет „Макаров“, документи и банкови карти. Криминално проявеният и осъден вече от Окръжната прокуратура в Монтана Йосифов не се поколебал, хвърлил личната карта и тескерето, прибрал парите, скрил оръжието и сложил картите в задния си джоб. Той обаче не знаел как да ги използва. След няколко неуспешни опита потърсил за съдействие брат си. На него обяснил, че вещите са на приятел, с когото играели хазартни игри. Мъжете започнали да ровят из чантата и открили вътре написани на листчета кодовете на картите. От банкомат в Лом, инсталиран пред хранителен магазин, двамата изтеглили 400 лв. и направили още два неуспешни опита да дръпнат и други пари. Собственикът на вещите, който така небрежно ги бил оставил на клона, обаче вече бил подал сигнал в полицията в Лом. Той обяснил, че чантичката му е била открадната, докато разтоварвал стока в магазина си. Бил я оставил на клона, за да не му пречи.

След предприетото издирване

нелепото престъпление било разкрито

За установяването на извършителя допринесла справка при оператора на съответната банка с данни за последната извършена транзакция и записи от близката видеокамера. На тях се виждал извършителят, който с радостна физономия осъзнавал, че банкомата пуска пари.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.